Normal_webinarposter

Op maandag 10 december 2018 organiseert Alles is Gezondheid het webinar 'Kinderarmoede en Gezondheid: ieder kind een kansrijke toekomst’. Centrale vraag: wat betekent het om op te groeien in armoede en wat zijn de gevolgen voor de gezondheid, het sociale leven en het toekomstperspectief van een kind? Dit meldt Alles is Gezondheid. 

In het webinar wordt gesproken met ervaringsdeskundige in armoede en sociale uitsluiting, Alinda Scheepers en presenteert inhoudelijk expert Carin Cuijpers een wijkaanpak die zich richt op het reduceren van (toxische) stress bij kinderen en gezinnen in armoede. De gespreksleiding is in handen van Hans Christiaanse, adviseur bij Alles is Gezondheid en samen met het Nederlands Centrum Jeugdgezondheid en Missing Chapter Foundation betrokken bij de oprichting van de landelijke alliantie Kinderarmoede en Gezondheid.
 
In Nederland leeft één op de negen kinderen in armoede. In sommige buurten hoort zelfs één op de drie kinderen bij een gezin waar niet of nauwelijks geld is voor gezond voedsel, onderdak of kleding. Armoede zorgt voor stressvolle ervaringen die de gezondheid van kinderen niet ten goede komen. Ze kampen met hoofdpijn, buikpijn, vermoeidheid, depressie, stoornissen, etc. Ook op latere leeftijd hebben ze een grotere kans op ziekte en vertonen ze vaker ongezond gedrag.
 
De (live) uitzending vindt plaats op maandag 10 december 2018, van 14.00 tot 15.00 uur. Deelname is gratis. Meer informatie en aanmelden via: http://www.allesisgezondheid.nl/nieuws/webinar-kinderarmoede-en-gezondheid-10-december-2018
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids