Normal_meisjes_kinderen_tekenen_schrijven_huiswerk_schoolopdracht_schoolwerk_klas_leerling

Vanaf 8 november toont het Onderwijsmuseum de mooiste tekeningen uit de collectie. In Perspectief is een tentoonstelling over de ontwikkeling van het schoolvak tekenen, met werk van leerlingen uit het primair en voortgezet onderwijs en uiteraard ook het kunst- en beroepsonderwijs. De feestelijke opening is op donderdag 8 november. Dit meldt het Onderwijsmuseum.

Iedereen kan tekenen?

Tekenonderwijs en de resultaten ervan, van de 19e eeuw tot nu. Geen vrijblijvend vak, maar noodzakelijk om ambachtsman of kunstenaar te worden. Of om schoonheid bij te brengen. Van eindeloos natekenen tot het aanboren van eigen creativiteit. Beide leiden soms tot verbluffend mooie resultaten. Bekijk het werk van leerlingen uit het primair en voortgezet onderwijs en uiteraard ook het kunst- en beroepsonderwijs. In de tentoonstelling kunnen bezoekers ook zelf aan de slag met interactieve opdrachten.
 

Samenwerking met scholen

Vanuit een samenwerking met verschillende scholen wordt elk kwartaal nieuw werk van leerlingen aan de tentoonstelling toegevoegd. Leerlingen van het Dalton Lyceum Barendrecht (tot 17 februari), de Vrije School Dordrecht (tot 7 juli) en studenten van kunstacademies (tot oktober) exposeren hun tekenwerk.
 

Meer tekenen! Workshops en activiteiten in het museum

Gedurende de looptijd van de tentoonstelling organiseert het Onderwijsmuseum diverse workshops voor volwassenen, gegeven door professionele tekendocenten. In de workshops wordt aandacht besteed aan specifieke technieken en vormen: zoals botanisch tekenen Jenny Post of sneltekenen door Larisa Sjoerds. Tijdens de schoolvakanties kunnen kinderen deelnemen aan creatieve workshops. Vanaf 8 november maken we het programma bekend en kunnen bezoekers reserveren via www.onderwijsmuseum.nl.
 

Feestelijke opening

Tijdens de opening op donderdag 8 november kunnen bezoekers een kijkje nemen en kennis maken met de activiteiten en workshops die gedurende de tentoonstellingsperiode worden georganiseerd. Sfeervolle muziek wordt verzorgd door het SoulJazz Duo. Een hapje en drankje wordt verzorgd vanuit museumcafé De Holland.
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids