Normal_rss_entry-154922

Ilse Warringa is opnieuw in de prijzen gevallen met haar vertolking van juf Ank uit De Luizenmoeder. De actrice mocht donderdagavond de Zilveren Televizier-Ster voor beste acteur/actrice mee naar huis nemen. Vorige week sleepte juf Ank al een Gouden Kalf in de wacht.

"Ongelooflijk", was Ilse's eerste reactie. "Bedankt dat jullie zo massaal hebben gekeken en op mij hebben gestemd. Ik had het Jennifer en Lies ook gegund."

Warringa versloeg haar Luizenmoeder-collega Jennifer Hoffman. Zij maakte met de rol van Hannah, een van de moeders die regelmatig op het schoolplein van De Klimop staat, ook kans op de Zilveren Televizier-Ster voor beste acteur/actrice. Ook Lies Visschedijk wist haar nominatie niet te verzilveren. Zij was in de race vanwege de hoofdrol in Soof: Een nieuw begin.

De Luizenmoeder gold dit jaar als grote favoriet tijdens het Gouden Televizier-Ring Gala. De comedy over het wel en wee op en rond basisschool De Klimop was in de race voor de Gouden Televizier-Ring. De prijs ging uiteindelijk naar Beau Five Days Inside.

Door: ANP