Normal_rss_entry-153935

Straatje. Zo heet het verhaal dat Yvonne Keuls schreef voor de jaarlijkse Nationale Voorleeslunch. Het verhaal wordt vrijdag op ruim honderd locaties aan ouderen voorgelezen door een aantal burgemeesters en onbekende en bekende Nederlanders, onder wie Humberto Tan en Dionne Stax.

De Voorleeslunch is een initiatief van de Leescoalitie, een samenwerkingsverband van leesbevorderende organisaties. "Voorlezen kan een rol spelen in het doorbreken van het isolement waarin sommige ouderen verkeren. Het voorlezen van een mooi verhaal of gedicht geeft ontspanning en is vaak een aanleiding om met elkaar te praten of herinneringen op te halen", is de overtuiging van de initiatiefnemers.

Dit jaar ging het evenement vergezeld van een schrijfwedstrijd. Yvonne Keuls daagde mensen uit een verhaal te schrijven over hun straat en haar bewoners. Uit meer dan tweehonderd ingestuurde kwam het verhaal Pakketdienst van Heleen van den Hoven als winnaar uit de bus.

Voorlezers dit jaar zijn naast Humberto en Dionne onder anderen Foppe de Haan, Erik van Muiswinkel, Joris Linssen, Simone Weimans en de burgemeesters Ahmed Marcouch, Femke Halsema, Pauline Krikke en Pieter Broertjes. Het verhaal staat vrijdagochtend ook in dagblad Trouw.

Door: ANP