Normal_letters__taal__alfabetisering__schrijven__lezen

Op maandag 19 november aanstaande vindt in Amsterdam het Tel mee met Taal festival plaats, hét congres over laaggeletterdheid en leesbevordering. Tijdens het Tel mee met Taal festival worden inspirerende, vernieuwende of juist beproefde ideeën en aanpakken onderling gedeeld. Dit meldt TelmeemetTaal.nl.

Hoe bereiken we meer laaggeletterden? Waar hebben laaggeletterden zélf het meest behoefte aan? Wat motiveert jongeren om een boek te lezen? Hoe zorg je voor toegankelijke (digitale) dienstverlening? Welke tool helpt laaggeletterden gezonder te leven? Hoe kun je de taalontwikkeling van kinderen thuis stimuleren? Deze en nog veel meer vragen krijgen een antwoord tijdens het Tel mee met Taal Festival.
 
Het Tel mee met Taal festival wil inspirerende, vernieuwende of juist beproefde ideeën en aanpakken over laaggeletterdheid en leesbevordering onderling delen. De vraag aan de deelnemers is dan ook: wat breng je mee en wat wil je mee terug nemen?
 
Het congres is een initiatief van Tel mee met Taal, een actieprogramma van de ministeries van onderwijs, sociale zaken en volksgezondheid. Tel mee met Taal helpt gemeenten, bibliotheken, werkgevers en maatschappelijke organisaties om samen laaggeletterdheid te voorkomen en bestrijden. Tel mee met Taal organiseert deze conferentie samen met onder andere het UWV, de Leerwerkloketten, Stichting Lezen & Schrijven, Stichting Lezen, Pharos, Alles is Gezondheid en de Gelijke Kansen Alliantie.
 
Het Tel mee met Taal festival vindt plaats op maandag 19 november van 10.30 tot 16.30 uur in Theater de Meervaart te Amsterdam. Aanmelden kan via deze link. Deelname is gratis.
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids