Normal_mbo__hbo__school__verpleging__verpleegkunde__leren

Op woensdag 14 november aanstaande vindt de Over de grens-dag voor het mbo plaats. Op deze dag komen in workshopsvorm alle aspecten van internationale stages aan bod, speciaal voor het mbo. Nuffic, NA Erasmus+, MBO Raad, SBB en Nationaal Coördinatiepunt ECVET (CINOP) organiseren de dag. Dit meldt Nuffic.

Eerder bleek dat mbo-instellingen hun eigen specifieke vragen hebben op het gebied van buitenlandervaring en hiervoor is een andere aanpak nodig dan bij het hoger onderwijs het geval is. De erkenning van een leerbedrijf en het opdoen van specifieke beroepsvaardigheden in het buitenland zijn voorbeelden hiervan. Daarom wordt er nu speciaal voor het mbo een Over de grens-dag georganiseerd.
 
Op deze dag komen in workshopsvorm alle aspecten van een buitenlandervaring aan bod; van de voorbereiding tot en met de impact bij terugkomst uit het buitenland. Naast workshops over studenten en het buitenland en het waarborgen van kwaliteit is er ook aandacht voor docentenmobiliteit.
 
De Over de grens-dag is bedoeld voor ibpv-begeleiders, adviseurs buitenland en medewerkers stagebureau in het mbo en vindt plaats in Zoetermeer. Meer informatie over deze dag is te vinden via deze link.
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids