Logo_yxw6c4gr_400x400

Toetsontwikkelaar Cito viert dit schooljaar haar vijftig jarig jubileum. Cito organiseert daarvoor verschillende activiteiten. Zo is Cito in november gastheer van de AEA-Europe 2018 conferentie 'Building bridges to future educational assessment'.  In januari ontvangt Cito de deelnemers van de Wiskunde Olympiade voor Bedrijven en in het voorjaar van 2019 opent Cito haar deuren voor belangstellenden. Dit meldt Cito.

"Ontstaan vanuit pioniersgeest en sociale compassie, is onze missie over gelijke kansen nog altijd wat ons drijft en bindt", zegt Cito het vijftig jarig bestaan van de organisatie. "De primaire focus van 'goed en eerlijk toetsen' hebben we in de tijd verbreed naar het 'objectief meten van mogelijkheden en talenten'. Onze objectieve meetinstrumenten zijn gebaseerd op wetenschappelijke inzichten en met passie voor het onderwijs. Met vijftig jaar ervaring en de inzet van onze unieke expertise, streven we ernaar om meer open en zichtbaar dan voorheen, ook in de toekomst een actieve bijdrage te leveren aan krachtig onderwijs."
 

Feestelijke activiteiten

 
Van 7 tot en met 9 november is Cito gastheer van 250-300 internationale experts op het gebied van toetsing en beoordeling op de 19e AEA-Europe 2018 conferentie ‘Building bridges to future educational assessment’. Op 25 januari 2019 worden de deelnemers aan de 8e editie van de Wiskunde Olympiade voor Bedrijven ontvangen. Voor het voorjaar van 2019 staat een open dag gepland voor alle belangstellenden en worden doelgroep gerichte, inhoudelijke activiteiten georganiseerd voor onderwijsprofessionals. Ga naar de nieuwe website www.cito.nl voor meer informatie.
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids