Normal_photo

Er bestaan nogal wat misverstanden over pesten. Zo wordt er gedacht dat pesten goed is voor de weerbaarheid van het slachtoffer, dat het wel stopt als je de pester een flinke klap verkoopt of dat pesters stiekem eigenlijk heel onzeker zijn. Sociologe Beau Oldenburg gaat op maandagavond 17 september in op de hardnekkigste misverstanden over pesten tijdens haar lezing “Schelden doet geen pijn”. Dit meldt Rijksuniversiteit Groningen.

De lezing is  bedoeld voor iedereen die met pesten te maken heeft (zoals ouders, leidinggevenden, leerkrachten, et cetera) of wie meer over dit onderwerp te weten wil komen. De lezing gaat niet alleen over pesten op scholen, maar ook over pesten op de werkvloer, in verzorgings- en verpleeghuizen en op social media.

Beau Oldenburg (31) doet al zo’n zeven jaar onderzoek naar pesten. Ze publiceerde diverse artikelen in toonaangevende wetenschappelijke tijdschriften en is een veelgevraagd expert in de media. Beau Oldenburg werkt als onderzoeker aan de Rijksuniversiteit Groningen.

De lezing vindt plaats op maandag 17 september, van 20.00 tot 21.00 uur in het Academiegebouw van de Rijksuniversiteit Groningen (zaal A3). De toegang is gratis maar vol is vol, dus kom op tijd.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids