Normal_kinderen_techniek_onderzoek_chemie_scheikunde_proefje_experiment_wetenschap

Ook dit jaar organiseert de universiteit Utrecht weer een Summerschool Junior voor 500 scholieren. Summerschool Junior is voor kinderen die dit schooljaar in groep 5 tot en met 8 of in de eerste of tweede klas van de middelbare school zitten en willen ontdekken hoe leuk wetenschap is. Dit meldt Universiteit Utrecht.

Tijdens Summerschool Junior krijgen kinderen tussen de 8 en 14 jaar de kans om kennis te maken met wetenschappelijk onderzoek en de universiteit. Vier dagen lang doen ze zelf onderzoek onder begeleiding van studenten van de Universiteit Utrecht, bijvoorbeeld op het gebied van DNA of het heelal. 
 
Het programma van Summerschool Junior duurt vier dagen en is van 16 tot en 19 juli en van 23 juli tot en met 26 juli. Beide weken hebben een verschillend programma. De eerste week zit al vol, maar voor de 2e week kunnen leerlingen van groep 5 tot en met 8 of van de eerste of tweede klas van de middelbare school zich nog aanmelden.
 
Deelnamekosten zijn 175 euro per week. Dankzij crowdfunding en een bijdrage van Rabobank Utrecht kunnen 50 kinderen, die van huis uit niet gemakkelijk in aanraking komen met de universiteit, toch deelnemen.
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids