Normal_bibliotheek__boeken__lezen__studeren

Op maandag 19 november aanstaande vindt in Amsterdam het Tel mee met Taal festival plaats, hét congres over laaggeletterdheid en leesbevordering. Tijdens het Tel mee met Taal festival worden inspirerende, vernieuwende of juist beproefde ideeën en aanpakken onderling gedeeld. Dit meldt TelmeemetTaal.nl.

Ruim 2 miljoen volwassenen in Nederland hebben grote moeite om informatie van de overheid, maatschappelijke organisaties en werkgevers te begrijpen. Lage taalvaardigheid zet deze mensen onnodig op achterstand. Gelukkig is hier iets aan te doen.
 
Het Tel mee met Taal festival wil inspirerende, vernieuwende of juist beproefde ideeën en aanpakken over laaggeletterdheid en leesbevordering onderling delen. De vraag aan de deelnemers is dan ook: wat breng je mee en wat wil je mee terug nemen
 
Het congres is een initiatief van Tel mee met Taal, een actieprogramma van de ministeries van onderwijs, sociale zaken en volksgezondheid. Tel mee met Taal helpt gemeenten, bibliotheken, werkgevers en maatschappelijke organisaties om samen laaggeletterdheid te voorkomen en bestrijden. Tel mee met Taal organiseert deze conferentie samen met onder andere het UWV, de Leerwerkloketten, Stichting Lezen & Schrijven, Stichting Lezen, Pharos, Alles is Gezondheid en de Gelijke Kansen Alliantie.
 
Het Tel mee met Taal festival vindt plaats op maandag 19 november in Theater de Meervaart te Amsterdam. Aanvullende informatie volgt later.
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids