Logo_computer_computerles_kinderen_digi

Vijf ict-projecten in het onderwijs zijn genomineerd voor de Computable Awards 2018. Het gaat om projecten bij Vechtdal College, HU University of applied sciences en ROC Aventus, het project Studybits en een initiatief van stichting FutureNL. De winnaar in de categorie ICT-project van het Jaar in het Onderwijs wordt op 30 oktober 2018 bekendgemaakt. Dit meldt Computable.

Eerder waren uit 28 inzendingen 10 ict-projecten aangewezen door Computable om zich op woensdag 9 mei te presenteren aan een jury. Hieruit zijn de volgende projecten genomineerd: 3D-lessen met Hololens (Vechtdal College), robots tegen faalangst (ROC Aventus, in samenwerking met HAN, Saxion en TU Delft), ‘expeditie micro:bit’ (Future NL),  Blockchain Fieldlab Education (Groningen) / Studybits (Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO) en het ministerie van OCW e.a.) en CoVince-platform (HU University of applied sciences).
 
De jury beoordeelde hen aan de hand van vier thema’s, namelijk de complexiteit en/of risico's in/van het project, de toegevoegde waarde voor de interne of externe klant, de originaliteit en/of innovatieve kracht van/in het project en de kracht van de interne of externe leverancier.
 
De juryrapporten van de vijf genomineerde ict-projecten zijn hier te vinden. Stemmen kan vanaf 5 juli, waarbij het publiek voor 50 procent de winnaar bepaalt.
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids