Normal_taal__letters__alfabet_lezen

Op dinsdag 30 oktober 2018 vindt het symposium ‘Poëzie in de klas - Als je goed om je heen kijkt’ plaats. Hierin wordt met behulp van diverse sprekers, workshops, poëzievideo’s en een poëziecarrousel onderzocht hoe de vele manieren waarop poëzie tot ons komt een plaats heeft of zou kunnen krijgen in het voortgezet onderwijs. Dit meldt Stichting Lezen.

Sprekers zijn onder andere Kila van der Starre van de Universiteit Utrecht, Jeroen Dera van Radboud Universiteit Nijmegen/ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten, Corina Breuking van de Hogeschool Utrecht en Hans Das van het Greijdanus College Zwolle/Rijksuniversiteit Groningen. 
 
Verder zullen er workshops worden verzorgd door docenten, onderzoekers en poëzie-educatieprofessionals. Er zullen diverse voorbeelden van multimediale poëzie worden vertoond. Daarnaast krijgen makers van bijzondere poëzie-initiatieven de kans zichzelf bij het publiek te introduceren in de Poëziecarrousel.
 
Het symposium Poëzie in de klas wordt gehouden op dinsdag 30 oktober 2018 op de International Campus Utrecht van de Universiteit Utrecht en kost 20 euro. Inschrijven kan via deze link. Het symposium is een initiatief van de Universiteit Utrecht in samenwerking met het Nederlands Letterenfonds en Stichting Lezen.
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids