Normal_navu_diplomauitreiking_diploma

Stichting Nationaal Vakexamen Uitvaartzorg (NaVU) reikte afgelopen woensdag 35 vakdiploma’s uit aan de eerste lichting uitvaartverzorgers die met succes het nieuwe Vakexamen hebben afgelegd. Dit meldt NaVU.

Met een vakdiploma Uitvaartzorg kunnen uitvaartverzorgers laten zien dat ze beschikken over de nodige kennis en ervaring om het beroep goed uit te oefenen. Ton Claassen, voorzitter van Stichting NaVU, is trots de eerste 35 vakdiploma’s te mogen uitreiken. “Nabestaanden zijn er graag zeker van dat een uitvaart goed wordt geregeld. Ze hechten hierbij veel waarde aan een deskundige uitvaartverzorger die hen vakkundig kan bijstaan in deze moeilijke tijd. Middels het vakdiploma hebben deze uitvaartverzorgers hun vakbekwaamheid aangetoond. Ik wens de geslaagden een mooie carrière toe”, aldus Ton Claassen.

Het Vakexamen

Het Vakexamen Uitvaartzorg is toegankelijk voor iedereen die zich wil bekwamen in het beroep van uitvaartverzorger. Om het vakdiploma te behalen moet men slagen voor zowel het theoretisch als praktisch examen. Het theoretische deel bestaat uit een schriftelijk examen. In dit examen wordt kennis getoetst over zaken die horen bij het verzorgen van een uitvaart, zoals wet- en regelgeving, verzekeringen en opbaarmogelijkheden. Het praktijkexamen bestaat uit een uitgebreide stage. Uitvaartverzorgers kunnen hun stage lopen bij een erkend leerbedrijf dat voldoet aan strenge eisen. Het Vakexamen Uitvaartzorg wordt sinds vorig jaar februari afgenomen.

Permanente educatie

Om het kennisniveau van de geslaagden op peil te houden moet men deelnemen aan het programma Permanente Educatie. Met dit programma bevorderen de uitvaartverzorgers hun persoonlijke ontwikkeling en blijven zij op de hoogte van veranderingen die voor de sector belangrijk zijn, zoals op vaktechnisch, maatschappelijk, cultureel en juridisch gebied.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids