Normal_werken_typen_bloggen_studeren_laptop_computer_freelance_zzp

Binnenkort begint er een aantal korte open online cursussen en masterclasses voor met name leerkrachten en docenten. De cursussen zijn ontwikkeld door het Welten-instituut en willen een bijdrage leveren aan docentprofessionalisering. Het onderwerp van de eerste cursus, op 26 maart 2018, is Computational thinking for teachers. Dit meldt de Open Universiteit.

De open online cursussen en masterclasses zijn specifiek voor leerkrachten en willen een bijdrage leveren aan docentprofessionalisering. Deelnemers kunnen onder andere aan de slag met hun eigen leervraag. Ook gaan de cursussen het principe van onderzoekend leren volgen, waarbij gebruik wordt gemaakt van DojoIBL. Dit is een online platform voor het structureren en arrangeren van het leren en het uitvoeren van onderzoek. 
 
De eerste cursus zal beginnen op 26 maart en heeft als thema Computational thinking for teachers. 
Computational thinking is één van de 21-eeuwse vaardigheden, en betekent nadenken over de vraag hoe je een probleem kunt oplossen met een computer. De cursus heeft een looptijd van 6 weken. Seamless Learning zal op 8 mei starten en is gekoppeld aan een conferentie over hetzelfde thema. Viewbrics: Assessment van 21-eeuwse vaardigheden met technologie gaat in het najaar van 2018 van start. 
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids