Flexibele Pabo Inholland maakt switch naar het onderwijs mogelijk

Om aan de toenemende vraag naar leraren in het basisonderwijs te kunnen voldoen moeten opleidingen, het bedrijfsleven en de overheid nieuwe doelgroepen aanspreken en het onderwijs aantrekkelijk maken. Met de Flexibele duale variant van de Pabo biedt Hogeschool Inholland de werkende professional een maatwerk opleiding aan om makkelijker een switch te maken naar het onderwijs. Dit meldt InHolland.

Veertig procent van de werkende mensen die op dit moment geen leraar zijn of een opleiding tot leraar volgen, heeft interesse om les te geven. Dat meldt het Platform Bèta Techniek (PBT) op basis van een onderzoek onder bijna 1400 mensen. Leraren van de toekomst hebben behoefte aan meer uitdaging en willen niet fulltime voor de klas staan. Het makkelijker kunnen halen van een lesbevoegdheid is ook een van de belangrijkste factoren om deze doelgroep daadwerkelijk te laten kiezen voor het onderwijs.
 
Inspelend op de vraag naar leerkrachten voor het basisonderwijs biedt Hogeschool Inholland in Rotterdam de mogelijkheid om te starten met de Flexibele duale variant van de Pabo.
 
De Flexibele Pabo is een nieuwe variant, waarbij een student binnen drie jaar zijn diploma kan halen. Deze opleiding is onder meer geschikt voor werkende professionals die toe zijn aan een carrièreswitch of al in het onderwijs werkzaam zijn en willen doorleren op hbo-niveau. De Flexibele Pabo is een opleiding op maat, waarbij een individueel leerplan en ervaring op doen in de praktijk centraal staan.
 
Meer informatie op www.inholland.nl
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids