Normal_techniek__mbo__hbo__uni__samenwerken__studenten__elektrisch

Op 12 april 2018 is het weer Girlsday. Op Girlsday worden er door het hele land activiteiten op het gebied van bèta, techniek en IT georganiseerd, speciaal voor meisjes van 10 tot en met 15 jaar. Doel is om hen kennis te laten maken met de mogelijkheden van IT-opleidingen en technische bedrijven. Dit meldt VHTO. 

Girlsday vindt elk jaar plaats in april. Op deze dag openen veel bèta-, technische en IT-bedrijven én technische of IT-afdelingen van bedrijven hun deuren voor meisjes uit voornamelijk het voortgezet onderwijs. Doordat meisjes veelal onbekend zijn met bèta-, technische en ICT-beroepen en studies gaat vrouwelijk talent verloren. Deelname aan Girlsday verruimt de blik van meisjes en beïnvloedt zo de loopbaankeuze. Ze krijgen de gelegenheid om deel te nemen aan speciale activiteiten op het gebied van techniek en IT. Daarnaast krijgen ze inzicht in de technische en IT-werkzaamheden in de dagelijkse praktijk. Ook is er voor hen een mogelijkheid te spreken met vrouwelijke medewerkers die reeds in de technische bedrijven werkzaam zijn.
 
Girlsday is een initiatief van VHTO, het landelijk expertisebureau meisjes/vrouwen en bèta/techniek. Dit bureau streeft ernaar om meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en ICT te laten werken. Op dit moment is slechts zo'n tien procent van de IT-professionals in Nederland vrouw.
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids