Normal_boeken__lezen__bibliotheek

Het programma van het jaarlijkse congres van Stichting Lezen, Lezen Centraal, is bekendgemaakt. Het thema van dit jaar is Ik zie, ik zie wie jij niet ziet... Hoe lezen kan verruimen en verrijken. Leeuwarden is voor deze bijeenkomst, die op 11 april van dit jaar wordt gehouden, de plaats van handeling. Dat meldt Leesplein.

Abdelkader Benali is benoemd tot dagvoorzitter van het congres. Er wordt door diverse wetenschappers, auteurs en professionals gesproken over de onderwerpen meertaligheid, diversiteit, gender en burgerschapsvorming. De aandacht die aan deze onderwerpen besteed wordt, sluit bovendien aan bij de deze week begonnen campgane Lees met andermans ogen.

Het congres Lezen Centraal start om 10.00 uur met een inloop, waarna Gerlien van Dalen, directeur van Stichting Lezen, de bijeenkomst opent. Vervolgens staat er een aantal lezingen en sessies op het programma. De middag duurt tot circa 15.30 uur.

Het congres vindt plaats in stadsschouwburg De Harmonie in Leeuwarden. De kosten bedragen 175 euro. Studenten betalen een studententarief van 35 euro. Aanmelden kan nog tot 1 april van dit jaar via de website van Stichting Lezen. Bij aanmelding zijn koffie, thee, lunch en een congresmap inbegrepen.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids