Normal_image

Vanaf maandag 26 februari 2018 is DREAM SCHOOL weer terug. In DREAM SCHOOL proberen bekende Nederlanders schoolverlaters opnieuw te inspireren om zichzelf te ontwikkelen. Onder leiding van bokslegende Lucia Rijker en rector Eric van ’t Zelfde krijgen de jongeren les van onder andere journalist en presentator Eva Jinek, acteur Ferry Doedens, neuropsycholoog prof.dr. Erik Scherder en ondernemer Duncan Stutterheim. Dit meldt NTR.

De jongeren die centraal staan zijn tussen de 16 en 23 jaar en stuk voor stuk vastgelopen in het reguliere schoolsysteem. Midden in de bosrijke omgeving van Hilversum ligt een klooster dat voor drie weken is omgetoverd tot de DREAM SCHOOL van kickbokser Lucia Rijker en rector Eric van ‘t Zelfde. Hun droom is dat het de docenten van DREAM SCHOOL wél lukt om door te dringen tot de drop outs. Maar deze jongeren zijn niet voor niets uitgevallen of verwijderd van hun scholen. Zowel de jongeren als de docenten gaan door een heftig proces en wekelijks worden diverse maatschappelijk urgente problemen pijnlijk zichtbaar. 

De namen van de docenten zijn: Robèrt van Beckhoven (meester boulanger en meester patissier), Leo Blokhuis (popjournalist), Ferry Doedens (acteur), Kim Feenstra (fotomodel en fotograaf), Annemarie van Gaal (ondernemer), Bas Haring (filosoof), Lodewijk Hoekstra (hovenier), Diederik Jekel (fysicus), Eva Jinek (journalist en presentator), Joseph Klibansky (kunstenaar), Tania Kross (sopraan), Diana Matroos (presentator), Prof. Dr. Erik Scherder (neuropsycholoog), Roos Schlikker (columnist en scenarioschrijver), Shaker(choreograaf), Jeroen Spitzenberger (acteur), Duncan Stutterheim (ondernemer en oprichter ID&T), Daan Weddepohl (internetondernemer) en Maarten van der Weijden (olympisch zwemkampioen).
 
In Nederland verlaten per jaar ruim 25.000 scholieren voortijdig school. Allemaal jonge mensen die zonder diploma niet aan het werk komen of worden toegelaten bij een vervolgopleiding. Omdat ze geen diploma hebben ziet hun toekomst er niet rooskleurig uit. Laagbetaald werk of een uitkering liggen in het verschiet. In DREAM SCHOOL proberen Lucia Rijker en Eric van ’t Zelfde het tij te keren en toe te werken naar een toekomst vol uitdaging en ambitie. 
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids