Normal_schoolkantine__vo__mbo__gezond__fruit__groente__eten

Op de vakbeurs Horecava wordt een petitie gehouden door De Alliantie Voedselonderwijs, levensmiddelengroothandel De Kweker en Horecava zelf. Het doel daarvan is om voedselonderwijs op scholen meer onder de aandacht te brengen. Dat meldt Misset Horeca.

Bij de Alliantie Voedselonderwijs zijn dertig partijen betrokken die ernaar streven om alle kinderen structureel voedselonderwijs te laten krijgen. Er moeten gezonde en duurzame keuzes worden gemaakt. Om dat te kunnen doen is het van belang dat kinderen kennis krijgen over de productie, verwerking en bereiding van voedsel. Niet alleen eten kinderen dan gezonder, ook worden er dan betere schoolprestaties geleverd, zo blijkt uit wetenschappelijk onderzoek.

De organisatie ziet graag dat voedselonderwijs structureel op de weekplanning komt van schoolklassen. Tijdens de vakbeurs hopen de alliantie, De Kweker en Horecava 40.000 handtekeningen te verzamelen. Inmiddels zijn er al 17.500 binnen. Wordt het streefaantal behaald, dan zal de kwestie worden besproken in de Tweede Kamer.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids