Normal_theorie_auto

Voor veel mensen die hun rijbewijs proberen te halen blijkt niet het praktijk-, maar juist het theorie-examen een groot struikelblok. Je krijgt nu eenmaal heel veel vragen en je mag maar weinig fouten maken. Bovendien zijn het vaak vragen over dingen die je normaal gesproken niet weet en die je na het examen waarschijnlijk zó weer vergeten bent. Hoe kun je al die irritante feitjes nu goed in je hoofd krijgen? Met deze vier tips kun je een stuk sneller slagen voor je theorie-examen!

1. Online oefenen

Er zijn verschillende websites waar je online kunt oefenen voor je examen. Ga bijvoorbeeld eens naar Theorie.nl. Op deze site vind je een gratis demo-examen en je kunt er een bundel aanschaffen waarbij je nog veel meer examens kunt oefenen. Je krijgt ook handige tips en uitleg bij de vragen.

2. Gebruik een ‘buddy’

Ken je iemand die ook zijn theorie-examen moet halen? Samen leren blijkt veel effectiever dan in je eentje boven de boeken hangen. Probeer samen te leren of overhoor elkaar. Vaak blijkt dit goed te werken en jullie maken zo allebei meer kans om te slagen.

3. Oefen in de praktijk

Feiten stampen werkt minder goed dan oefenen in de praktijk. Lees een hoofdstuk uit een lesboek en ga vervolgens de straat op. Hoeveel kilo mag de kar van de buurman eigenlijk wegen? Krijg jij op dit kruispunt voorrang, of die andere fietser, of misschien wel de bus? En wat betekent dat maffe verkeersbord nu eigenlijk?

4. Begin op tijd

De meeste mensen doen alles graag op het laatste nippertje. Maar met een dik boek van 25 hoofdstukken, dat vol staat met feitjes en weetjes, kun je dat beter niet doen. Je gaat het niet redden om het examen te halen als je maar een paar dagen hebt geleerd. Begin dus op tijd!

Het halen van het theorie-examen hoeft geen probleem te zijn, mits je deze handige tips gebruikt. Het simpelweg doorlezen van het boek is voor haast niemand voldoende om daarmee het examen te halen. Door online én in de praktijk te oefenen, samen met een buddy, vergroot je je kansen al enorm. Zeker als je ruim op tijd begint met het doorlezen van het boek!

Deze tips worden mede mogelijk gemaakt door Theorie.nl