Normal_speaking-1453068_960_720
Blinkt jouw leerling of student uit in het spreken voor een groot publiek? En heb jij goede schrijvers in de klas die een vlammend Engelstalig betoog kunnen schrijven? Meld ze dan voor 30 november aan voor de Public Speaking Award of de Young Writers Award. Dit meldt Nuffic.
 
Deze wedstrijden trekken elk jaar honderden deelnemers tussen 16 en 20 jaar. Nuffic heeft de organisatie ervan dit jaar overgenomen van het Genootschap Nederland-Engeland (GNE).
 

Public Speaking Award

De speech mag maximaal vijf minuten duren; na afloop stellen de juryleden er vragen over. Deelnemers kunnen kiezen uit zes thema’s, zoals The power of love en The best way to predict the future is to invent it.
 

Voorrondes

Er zijn in totaal 8 voorrondes in februari/maart 2018. Uit deze voorrondes worden 16 kandidaten geselecteerd voor de halve finale op 18 april in Zwolle (Deltion College). De deelnemers moeten daar een geïmproviseerde speech houden. De beste 8 strijden diezelfde middag voor de Public Speaking Award.
 
De winnaar mag meedoen aan de ESU International Public Speaking Competition (IPSC), de grootste public speaking-wedstrijd ter wereld, die in mei 2018 in Londen wordt gehouden.
 

Young Writers Award

Schrijftalenten kunnen meedoen aan de argumentative writing-competitie door een opiniestuk te schrijven van maximaal 600 woorden over één van de zes thema’s. Een groep journalisten stelt een shortlist van 8 finalisten op. Tijdens de finale worden de winnaar en de runner-up bekendgemaakt. 
 
Meld je aan voor 30 november 2017. Lees alle informatie en voorwaarden om mee te doen aan de GNE Awards by Nuffic. Je kunt ook contact opnemen via gneawards@nuffic.nl.
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids