Normal_cochleair_implantaat_doof_slechthorend_ci___bijschrift_ydomusch__cc_by-sa_3.0__

Speciaal voor ouders van dove of slechthorende kinderen heeft Kentalis een e-learning ontwikkeld: ‘Gehoor in beeld’. Het hulpmiddel is bedoeld om hen te ondersteunen en om duidelijkere informatie te verschaffen, met name over audiologie. Informatie die ouders krijgen over hun kind wordt nu vaak ervaren als te ingewikkeld en veelomvattend. Dat meldt Kentalis. 

Via de e-learning wordt de informatie die ouders nodig hebben op een aantrekkelijke en laagdrempelige manier uitgelegd. Door middel van filmpjes, animaties en makkelijk te begrijpen leesteksten worden ouders op de hoogte gebracht over diverse aspecten van gehoorverlies. Prettig daarbij is dat ouders de informatie in hun eigen tempo en zelf te bepalen tijdstip kunnen doornemen. De e-learning is via de computer te volgen.

In ‘Gehoor in beeld’ wordt verder bijvoorbeeld met beelden en geluid uitgelegd hoe het oor is opgebouwd en hoe het werkt. Ook zijn er video’s te zien over gehooronderzoeken die op de planning staan en er wordt geïnformeerd over de verschillende beschikbare hulpmiddelen die beschikbaar zijn. Het audiogram, dat veel ouders ingewikkeld vinden, wordt bijvoorbeeld door middel van een animatie uitgelegd.

Ouders die alle informatie hebben doorgenomen, kunnen vervolgens een persoonlijk boekje uitprinten waarin de gegevens van hun kind staan. Deze gegevens kunnen tijdens het doorlopen van de e-learning worden ingevuld. De module ‘Gehoor in beeld’ is te bestellen via Kentalis.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids