Normal_bibliotheek__boeken

De Kinderboekenweek, die op 4 oktober van start is gegaan en duurt tot en met zondag 15 oktober, wordt afgesloten door de Nederlandse Spoorwegen. Dat gebeurt dit jaar voor de derde keer door middel van de NS Kinderboekenruil. Op zondag 15 oktober kunnen kinderen tussen 10.00 en 16.00 uur hun boek ruilen op station Amsterdam Centraal en Utrecht Centraal. Dat meldt de NS.

Tijdens de ruil kunnen boeken worden geruild die mensen al heel lang in de kast hebben staan, maar die nooit meer gelezen worden. Ook kan het zijn dan kinderen voor sommige boeken te oud zijn geworden. Omdat de NS het zonde vindt dat er niets meer meer deze boeken wordt gedaan, wordt de ruil georganiseerd, zodat kinderen wellicht iets hebben aan elkaars boeken.

Kinderen kunnen aanstaande zondag maximaal één eigen boek meenemen om te ruilen. Ook biedt de NS een aantal nieuwe boeken aan. De NS wil dat alle deelnemende kinderen de kans krijgen om die dag een boek te ruilen. Daarnaast komen er kinderboekenschrijvers naar de ruil om de kinderen voor te lezen in een mini-voorleescoupé. Ook conducteurs doen hieraan mee. Zowel in Utrecht als Amsterdam begint de Kinderboekenruil om 10.30 uur en duurt de hele middag.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids