Normal_letters__taal__alfabetisering__schrijven__lezen

Een taal leren kan overal, is het motto van het Europees Talenlabel 2017. Ook dit jaar wordt er weer een prijs uitgeloofd voor een innovatief taalproject waarbij de nadruk ligt op informeel leren. Zoals het winnende project van 2016: ‘Paris, ville de cinéma, Berlin Filmstadt’. Dit meldt Nuffic.

Het Europees Talenlabel is een Europese prijs die jaarlijks in elk deelnemend land wordt uitgereikt ter aanmoediging van innovatieve taalprojecten. Het label beloont nieuwe technieken in vreemdetalenonderwijs, het verspreiden van kennis en het promoten van good practices. Iedereen kan meedoen. Niet alleen het onderwijs (van basisschool tot universiteit), maar ook het bedrijfsleven, lokale overheden en maatschappelijke organisaties.
 
Het thema voor het Europees Talenlabel 2017 is ‘Bru-taal!’. Inschrijven hiervoor kan via deze link. De uitreiking vindt plaats op de Landelijke Studiedag Levende Talen op 3 november 2017. 
 
In 2016 won het Helmondse Carolus Borromeus College zowel de publieks- als de hoofdprijs met het project ‘Paris, ville de cinéma, Berlin Filmstadt’. Dat was nog niet eerder voorgekomen in de geschiedenis van het Europese talenlabel.
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids