Normal_vriendschap_kinderen_jongens_klas_boeken_lezen

Op 11 november vindt in Amersfoort voor het eerst de Dag van de Educatieve Auteur plaats. Organisator de Auteursbond wil met een speciaal evenement schrijvers van educatief materiaal in de schijnwerpers zetten. De dag is dan ook in de eerste plaats bedoeld voor auteurs maar ook uitgevers, redacteuren, docenten en professionals uit verwante beroepsgroepen zijn welkom. Tijdens de lezingen en workshops op het evenement staat leren en ontmoeten centraal. Dit melden Leesplein en de Auteursbond.

Voor goed onderwijs is goed lesmateriaal cruciaal. Door onder meer de digitalisering verandert de de vraag naar educatief materiaal snel. Toch is er maar weinig aandacht voor het werk dat educatieve schrijvers verrichten en wat daarbij komt kijken. De Auteursbond wil dit veranderen door een speciale dag te organiseren.

Tijdens het evenement zullen gastsprekers en workshopleiders de ontwikkelingen in het vakgebied laten zien. Hoogleraar Onderwijspsychologie Paul Kirschner is hoofdspreker van de dag. De veelgelezen auteur van wetenschappelijke publicaties, columns en boeken is deskundige in onderwijsontwerp en leerprocessen.

Meer informatie op http://educatieveauteurs.auteursbond.nl.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids