Normal_lunchpakket__lunchbox__lunch__eten__kind__kinderen__overblijven__tussenschoolse_opvang

Smaaklessen is het lesprogramma over eten en smaak voor de basisschool. De lesmap van Smaaklessen is vernieuwd en bevat nu de nieuwste inzichten rondom de Schijf van Vijf van het Voedingscentrum. Alle basisscholen kunnen de vernieuwde lesmap nu gratis aanvragen via www.smaaklessen.nl/gratislesmap. Dit meldt WUR.

Smaaklessen is het lesprogramma over eten en smaak voor de basisschool. Door te proeven, ruiken, voelen, horen en kijken verkennen kinderen hun eten. Het lesprogramma stimuleert dat kinderen vanuit hun eigen interesse en nieuwsgierigheid leren bewuste en gezonde voedselkeuzes te maken. Het lesmateriaal voor elke groep is onderverdeeld in vijf thema’s, namelijk smaak, gezond eten, voedselproductie, consumentenvaardigheden en koken. Bij elke Smaakles hoort een opdracht op het digitale schoolbord. Daarnaast zijn er digitale extra’s, zoals creatieve opdrachten, filmpjes, handige illustraties en foto’s te vinden in het online inspiratieboek. 
 
Voor scholen die nog niet bekend zijn met Smaaklessen worden door heel Nederland gratis workshops gegeven. In deze workshops kunnen leerkrachten door te proeven, voelen, ruiken en kijken zelf ervaren wat Smaaklessen inhoudt en komen ze ook meer te weten over andere activiteiten rondom gezond en bewust eten op school.
 
Smaaklessen past in het beleid van de Gezonde School.
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids