Normal_jan_terlouw

Op donderdag 11 mei spreken Jan Terlouw en Peter Smith op Windesheim over duurzaam leven en leren. De bijeenkomst is een initiatief van ‘IKcircuLEER’ en geadopteerd door hogeschool Windesheim. Er is een beperkt aantal kaarten beschikbaar. Dit meldt Windesheim.

Jan Terlouw spreekt over zijn initiatief voor het manifest Duurzame toekomst, dat in samenwerking met politieke jongerenorganisaties tot stand kwam. De Nederlandse schrijver en voormalig D66-politicus vertelt ook over zijn novelle Kop uit het zand. Peter Smith - fotograaf, kunstenaar en spreker -  vertelt over zijn initiatief Plastic Madonna en The Power of 1. Ontmoet, luister en ga het gesprek aan over duurzaam onderwijs en de kracht van kleine dagelijkse acties waarmee we het leven op één aarde koesteren.

De bijeenkomst is donderdag 11 mei aanstaande, van 15.30-17.30 uur op de Campus van Windesheim in Zwolle. Meer informatie en kaarten via: www.lovetofund.com/projecten/ikcirculeer. Wie bij dit project €50 of meer doneert kan kenbaar maken naar de bijeenkomst met Jan Terlouw en Peter Smith te komen. Aanmelders ontvangen dan ook een gesigneerd exemplaar van Jan Terlouws novelle Kop uit het zand. Door een kaartje te kopen, dragen bezoekers via crowdfunding bij aan het werk van IKcircuLEER en versterken het leren en werken in een circulaire economie.

IKcircuLEER maakt de circulaire economie zichtbaar en toegankelijk voor vmbo-ers door vernieuwende en innovatieve lesprogramma’s met herkenbare producten, onderwerpen en rolmodellen. Meer informatie: http://www.ikcirculeer.nl. Windesheim wil actief bijdragen aan een samenleving waarin ieder individu gelijke rechten en kansen heeft om mee te doen en waarin we duurzaam omgaan met de aarde en haar grondstoffen.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids