Logo_oranje_fonds-logo_vsi_0

De Koning heeft vanochtend een bezoek gebracht aan Talentfabriek010 in Rotterdam. Deze organisatie biedt Rotterdammers met een afstand tot de arbeidsmarkt kansen om te leren en te werken aan hun persoonlijke ontwikkeling. De Koning bezocht de vestiging Natuurtalent, gelegen op een voormalig schooltuinencomplex. Dit meldt Rijksoverheid.

Talentfabriek010, deelnemer aan het Oranje Fonds Groeiprogramma, richt zich op wijkbewoners die geen relevante opleiding of werkervaring hebben daardoor een afstand tot de arbeidsmarkt. Zij kunnen gebruik maken van de mogelijkheden van Talentfabriek010 om zichzelf te professionaliseren en beroepsgerichte arbeidsvaardigheden te ontwikkelen.

Daarnaast richt de organisatie zich op startende ondernemers die willen groeien, maar nog niet kunnen investeren in arbeidskrachten, materialen of ruimte. De maatschappelijke activiteiten van Natuurtalent, maar ook van andere vestigingen van Talentfabriek010, worden voor een groot deel gefinancierd vanuit betaalde opdrachten. Voorbeelden zijn productieopdrachten voor de naaiateliers, wassen- en strijken voor de horeca en cateringopdrachten.

De Koning sprak met de initiatiefnemers over het ontstaan, de werking en groei van Talentfabriek010. Aansluitend sprak de Koning met een aantal deelnemers over hun ervaringen en plannen voor de toekomst. Het bezoek werd afgesloten met een wandeling over het tuinencomplex. Onderweg sprak de Koning met verschillende deelnemers over hun werk voor Natuurtalent. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn beschermpaar van het Oranje Fonds.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids