Logo_download__2_

Op 12 april 2017 organiseert Stichting School & Veiligheid de landelijke onderwijsconferentie Met Alle Respect! Op de conferentie staat een effectieve aanpak om positief om te gaan met diversiteit en polarisatie in de klas en op school centraal. Dit meldt Stichting School & Veiligheid.

De conferentie draait om vragen over het inrichten van een sociaal veilig klimaat op school. Hoe kunnen we spanning in de klas en op school aangaan en oppakken als leerervaring? Hoe zetten we met leerlingen het maatschappelijk debat in voor het oefenen van respect, de vorming van een eigen mening en het bouwen aan het leren samen leven in diversiteit?
 
Met Alle Respect! is hiermee een plek voor inspiratie, oefening, verdieping en dialoog over een effectieve aanpak om positief om te gaan met diversiteit en polarisatie. Naast lezingen van keynote-sprekers Iliass El Hadioui en Cok Bakker kunnen deelnemers de  informatiemarkt bezoeken. Ook kunnen deelnemers kiezen uit twaalf workshops, lezingen  en masterclasses.
 
De conferentie is bedoeld voor leraren en schoolleiders in het primair en voortgezet onderwijs, en voor opleiders en studenten van lerarenopleidingen en pabo’s die zich willen inzetten voor een sociaal veilig klimaat op school. 
 
Met Alle Respect 2017 vindt plaats in het Muntgebouw in Utrecht. De kosten bedragen 50 euro inclusief lunch en geleverde materialen. Inschrijven kan via Stichting School en Veiligheid.
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids