Normal_museum__kind__cultuureducatie
Basisscholen en musea kunnen weer een lopend educatieproject aanmelden voor de Museumeducatie Prijs. Deze prijs, twee jaar geleden ingesteld door minister Bussemaker van Onderwijs en Cultuur, is voor het beste samenwerkingsproject tussen scholen en musea. Dit meldt Museumeducatie Prijs.
De Museumeducatie Prijs richt de schijnwerpers op sterke voorbeelden van educatieve samenwerking tussen musea en scholen. Musea bieden een rijke, verrassende en inspirerende omgeving om te leren. Musea kunnen scholen daardoor helpen bij het creëren van een samenhangend onderwijsaanbod. Op hun beurt kunnen scholen de musea helpen om hun publiek te behouden. Dit jaar is er 40.000 euro beschikbaar om het winnende samenwerkingsproject verder uit te werken. Daarnaast is er een aanmoedigingsprijs van 5000 euro voor het beste projectplan.
 
De jury van de Museumeducatieprijs 2017 bestaat uit onafhankelijke professionals, werkzaam op diverse onderwijsterreinen. De jury beoordeelt de inzendingen op diverse criteria zoals een aantoonbare samenwerking tussen één of meer musea en scholen in het primair onderwijs. Ook moet de aanpak aansluiten bij het curriculum en vernieuwend en overdraagbaar zijn. 
 
De winnaar van de eerste editie van de Museumeducatie Prijs was het Kröller Müller museum voor het project ‘De digitale scheurkalender’.
 
Scholen en musea kunnen zich tot 1 juni aanmelden via de website van de Museumeducatie Prijs. 
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids