Logo_onderwijscooperatie_logo

Sinds oktober 2015 voert de Onderwijscoöperatie het LerarenOntwikkelFonds (LOF) uit, waarmee leraren in het primair en voortgezet onderwijs de mogelijkheid hebben het onderwijs te verbeteren door middel van eigen vernieuwende ideeën. Het LOF biedt subsidie, begeleiding en een netwerk van leraren in ontwikkeling. Dit meldt de Onderwijscoöperatie.

Tijdens Open Labs delen leraren hun kennis en ervaringen en helpen zij elkaar verder met het ontwikkelen van hun ideeën. De aanwezige leraren bepalen wat tijdens een Open Lerarenlab inhoudelijk aan de orde komt, als het maar raakt aan de overkoepelende missie van LOF: nieuwe onderwijsinitiatieven door leraren zelf. Ook leraren met een beginnend idee zijn van harte welkom. De komende maanden zijn er Open Labs in Enschede (15 februari), Etten-Leur (22 maart), Haren (17 mei) en Alkmaar (14 juni). Aanmelden kan via de website van de Onderwijscoöperatie.
 
Tot nu toe hebben voornamelijk leraren in het voortgezet onderwijs een aanvraag ingediend voor het LerarenOntwikkelFonds. 70 procent van de aanvragers komt uit het voortgezet onderwijs. Het primair onderwijs blijkt dus achter te blijven in de hoeveelheid aanvragen. De reden hierachter is niet bekend. Dat bleek uit onderzoek van SEO Economisch Onderzoek.
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids