Normal_normal_digitaal_bal

Op donderdag 9 februari 2017 gaan de digitale sector en het hoger en middelbaar beroepsonderwijs met elkaar in gesprek over hoe de ‘skill gap’ tussen onderwijs en de digitale sector verkleind kan worden. Waar moet een vakopleiding tegenwoordig aan voldoen om aan te sluiten op de digitale sector? Deze vraag staat onder andere centraal tijdens het evenement Future skills for the digital economy. Dit meldt Dutchitchannel.

Het evenement ‘Future skills for the digital economy’ wil antwoorden op de vraag hoe het gat tussen onderwijs en de digitale sector verkleind kan worden. Nederland loopt voorop als het gaat om innovatie en IT-diensten. De vraag is hoe het onderwijs hieraan bij kan dragen. Hoe werken het onderwijs en het bedrijfsleven efficiënt samen om studenten op te leiden voor de banen van morgen en een schrijnend tekort aan goed geschoold IT-personeel tegen te gaan? Daarnaast wordt gefocust op het benutten van vrouwelijk talent. De laatste jaren zijn er al vele initiatieven gestart om meisjes en vrouwen te leren programmeren. Nu moet de werkvloer nog anticiperen op meer vrouwelijk talent.
 
Het evenement ‘Future skills for the digital economy’ is gericht op decision makers in HR & IT en programmamanagers in het hoger en middelbaar beroepsonderwijs. Het vindt plaats op donderdag 9 februari bij BIT in Ede van 11.00 uur tot 16.30 uur en is gratis te bezoeken. Aanmelden kan via https://talent.dinl.nl/registreren/.
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids