Normal_moskee

Volgens diverse oud-studenten van de Utrechtse salafistische organisatie alFitrah predikt de organisatie intolerantie tijdens de lessen. Zij willen dat de organisatie van de Syrische imam Suhayb Salam hiermee stopt. Dit meldt het Algemeen Dagblad.

Diverse oud-studenten hebben onafhankelijk van elkaar bij het Algemeen Dagblad aan de bel getrokken over de cursussen van de salafistische organisatie alFitrah. De studenten, variërend in leeftijd tussen de 20 en 30 jaar, zeggen dat hen tijdens de lessen werd geleerd om crimineel gedrag van moslims niet te melden bij de politie. Volgens een student is deze zienswijze een misinterpretatie van de islam: “Volgens de interpretatie van de islam door alFitrah moet je criminelen vermanen. Zo kun je duidelijk maken wat Allah en de profeet over deze slechte zaken heeft verteld." Een andere student zegt dat alFitrah verraad denkt te plegen aan de islam door criminele moslims aan te geven bij de politie.
 
De Syrische imam Suhayb Salam van alFitrah ontkent de kritiek. Volgens hem is een gang naar de politie het beste als een persoon er niet van overtuigd kan worden dat hij strafbaar bezig is. 
 
De Utrechtse gemeenteraad heeft geschokt gereageerd op de berichten en de fracties van CDA, PvdA en VVD stellen vandaag vragen aan het stadsbestuur.
 
Uit een rapport van het Verwey-Jonker Instituut bleek vorige week dat alFitrah kinderen van 5 tot 14 jaar lesgeeft in hoe ze mee kunnen doen in de Nederlandse samenleving met behoud van hun eigen islamitische identiteit. Nadeel hiervan is dat zij zo een mogelijk isolement creëren voor moslimjongeren in hun eigen wereldje. 
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids