Normal_groepswerk__studenten__laptop__buiten__hbo__uni

Minister Bussemaker van Onderwijs nodigt 500 mbo- en hbo-studenten uit om van januari tot en met april 2017 mee te doen aan het eerste OCW Studentlab. In het Studentlab worden groepjes studenten uit het mbo en hbo uitgedaagd om zelf plannen te ontwikkelen voor het verbeten van de doorstroom van mbo naar hbo. Dat meldt Startstuderen.nl en het Ministerie van Onderwijs.

De studenten werken samen aan concrete plannen voor betere voorlichting, voorbereiding, begeleiding en meer studiesucces van mbo-gediplomeerden die doorstromen naar het hbo. De beste plannen worden uitgevoerd. Hiervoor is 11 miljoen euro beschikbaar. De enige regels die gelden voor de plannen zijn: de uitvoering van het plan kost maximaal 750.000 euro en het plan past binnen de wet. Verder krijgen de studenten alle ruimte en begeleiding tijdens vier 'Studentlabs' waarin ze samen met coaches, docenten en ervaringsdeskundigen aan de slag gaan om het beste projectvoorstel te maken.

Studenten die in aanmerking komen voor een plek in het Studentlab zitten in het laatste of voorlaatste jaar van een mbo-4 opleiding en willen verder studeren op het hbo of studenten die in de afgelopen drie jaar deze overstap gemaakt hebben en nu dus op het hbo een opleiding volgen. De studenten moeten zo'n 10 uur per maand de tijd hebben voor het Studentlab in de periode januari tot en met april 2017. De studenten krijgen na afloop een door de minister ondertekend persoonlijk certificaat als bewijs van deelname. Geïnteresseerde studenten kunnen zich uiterlijk 15 december 2016 aanmelden via het aanmeldformulier.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids