Logo_logo_logo_not_2017

'Hoe word ik een leraar met lef?' Een interactieve workshop met stappenplan om leraar met lef te worden, met veel voorbeelden uit de praktijk. De workshop wordt gegeven door Renée van Eijk, leraar primair onderwijs in Rotterdam en voorzitter van Leraren met Lef. Van Eijk nam in 2015 deel aan het platform onderwijs 2032. Het is één van de meer dan vierhonderd workshop die worden gegeven tijdens NOT 2017. Dat meldt NOT.

De NOT-organisatie heeft het complete programma deze week op de website (not-online) gepubliceerd. Wie zich registreert om de beurs te bezoeken kan direct aangeven welke workshop hij/ zij wil bezoeken. Alle workshops duren drie kwartier. De workshops kunnen worden gefilterd op thema, functie en sector. Het programma is samengesteld in samenspraak met de Adviesraad NOT en het onderwijspanel dat inmiddels uit meer dan twaalfhonderd onderwijsprofessionals bestaat.

Het programma haakt in op actuele thema's. Strategisch adviseur Remco Pijpers van Digitale geletterdheid vertelt in de workshop digitale geletterdheid in de praktijk over de vier digitale vaardigheden die van kinderen worden verwacht: basiskennis ICT, Compututational thinking, informatievaardigheden en mediawijsheden. Hij gaat in op de vraag hoe je een volgende stap kunt zetten in het digitaal geletterd maken van je leerlingen. Ook vertelt een gezonde basisschool uit Culemborg in de onderwijsacademie over de eigen ervaringen. Drie acteurs uit het Rijksmuseum laten zien hoe lesstof tot leven wordt gebracht.

Docent geschiedenis Jan Willem van den Bos (Leraar van het Jaar 2013) geeft aan jonge leraren en docenten een Les in Passie. Hij legt uit waarom het vak van leraar het mooiste beroep ter wereld is. Hij gebruikt de metafoor van de bondscoach. Aan de ene kant probeer je van de klas een team te maken, aan de andere kant kijk je naar de individuele kwaliteiten van de leerling. Welke tactiek gebruik je en hoe houd je de spelers gemotiveerd?

NOT is de grootste vakbeurs voor het onderwijs in de Benelux voor kinderopvang, primair onderwijs, voortgezet onderwijs en middelbaar beroepsonderwijs. De beurs wordt van dinsdag 24 tot en met zaterdag 28 januari gehouden in de Jaarbeurs in Utrecht. Ook de Nationale Onderwijsgids is uiteraard aanwezig op de NOT. We zien u graag bij stand 08.C069 in hal 8! 

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids