Normal_dekker__staatssecretaris__sander__onderwijs

Staatssecretaris Dekker van Onderwijs spreekt woensdag 19 oktober op de tweejaarlijkse conferentie voor Europese schoolleiders in Maastricht. De driedaagse conferentie wordt georganiseerd door de Algemene Vereniging Schoolleiders (AVS) om internationaal kennis uit te wisselen over het verbeteren van de kwaliteit van leiderschap in het onderwijs. Dat melden AVS en het ministerie van Onderwijs.

Een belangrijke vraag tijdens de conferentie is: wat is het belang van internationalisering en meertalig onderwijs voor onze scholen en ons leiderschap? Daarnaast wil de organisatie een schooldatabank realiseren waarbij honderd tot  tweehonderd scholen daadwerkelijk verbonden worden; van (virtuele) incidentele ontmoeting naar duurzaam partnerschap.

De tweejaarlijkse conferentie wordt georganiseerd van 19 tot en met 21 oktober. Dekker trapt de conferentie af met een toespraak. Andere sprekers zijn onderwijssocioloog Michael Fullan, innovator Zachary Walker, kunstenaar Daan Roosegaarde en evolutionair psycholoog Mark van Vugt.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids