Normal_vo-digitaal

8 november is het zover: de achtste editie van de VO-Digitaal Academy. Tijdens deze studiedag worden de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van de digitale methodes gepresenteerd. Daarnaast is er een interactief middagprogramma en zal niemand minder dan Maarten van Rossem, Nederlands historicus, de afsluiting verzorgen. Dat meldt VO-Digitaal.

Ook dit jaar presenteert VO-Digitaal tijdens deze studie- en inspiratie dag de nieuwste ontwikkelingen omtrent de digitale lesmethodes BeatsNbits & Tijd voor Geschiedenis. Het ochtendprogramma wordt geopend door onderwijsblogger Martijn Wijngaards.

In de middag gaan muziekdocenten aan de slag met de workshop ‘technologie ondersteunt het (zelfstandig) leren’ en ‘On Stage’, een nieuw onderdeel binnen BeatsNBits over hoe een leerling muzikant in een band kan worden. Geschiedenisdocenten gaan middels een workshop van historicus Jan de Vries aan de slag met Actief Historisch Denken. De dag wordt afgesloten door een inspirerende lezing van Maarten van Rossem.

De VO-Digitaal Academy is bedoeld voor alle muziek- & geschiedenisdocenten binnen het voortgezet onderwijs. De dag is voor docenten geheel kosteloos en is gevalideerd door register leraar. De VO-Digitaal Academy zal 8 november plaatsvinden in het Orpheus Theater te Apeldoorn.

Meer informatie in de mogelijkheid u aan te melden is te vinden op www.vo-d.nl

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids