Normal_bibliotheek__boeken__lezen__studeren

Stichting Lezen organiseert op donderdag 10 november het wetenschappelijk congres 'Succesvol lezen in het onderwijs'. Het congres gaat in op de vraag: Hoe kan het leesplezier en de leesvaardigheid van kinderen en jongeren in het onderwijs worden gestimuleerd? Dit meldt Stichting Lezen.

De school heeft veel invloed op het leesplezier en de leesvaardigheid van kinderen en jongeren. Als de school een positief leesklimaat weten te creëren kunnen kinderen en jongeren uitgroeien tot enthousiaste en vaardige lezers. Om scholen hierin te helpen organiseert Stichting Lezen dit congres. Het is bedoeld voor alle onderzoekers, leesbevorderaars, beleidsmakers, schoolleiders, docenten basis- en voortgezet onderwijs, taal- en leescoördinatoren, taalspecialisten, bibliotheekmedewerkers en andere geïnteresseerden die meer willen weten over recent onderzoek naar lezen in het primair en secundair onderwijs.
 
In het ochtendprogramma gaan bijzonder hoogleraren Roel van Steensel (Leesgedrag) en Eliane Segers (Lezen en Digitale Media) in op recent (eigen) onderzoek en vertellen meer over hun onderzoeksplannen voor de komende periode. 's Middags worden belangrijek vragen besproken rondom het leesonderwijs in verschillende deelsessies.
 
Het congres ‘Succesvol lezen in het onderwijs’ vindt plaats op donderdag 10 november 2016 in Amersfoort. De kosten bedragen 150 euro, studenten betalen 50 euro. Inschrijven kan via www.lezen.nl.
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids