Normal_geld_briefgeld

Het Nederlands Letterenfonds heeft aan drie literair-educatieve organisaties een meerjarige subsidie voor de periode 2017 tot 2020 verleend. Daarnaast hebben vijf literaire festivals een subsidie gekregen. Dit meldt het Nederlands Letterenfonds.

Poëziepaleis, Passionate Bulkboek en School der Poëzie ontvangen een literaire educatie-subsidie. 
De subsidie voor de festivals gaat naar Crossing Border, Poetry International, Wintertuin, Literatuurhuis Utrecht en Writers Unlimited.
 
Hierbij keek het Nederlands Letterenfonds naar plannen voor de toekomst, maar ook naar prestaties uit het verleden. Alle nu gehonoreerde organisaties ontvingen ook een meerjarige subsidie in de periode 2013 tot 2016. Nieuwe aanvragers blijken zich moeilijk te kunnen  meten met de bestaande kwaliteit van de gesubsidieerde organisaties. Vanaf 2017 wordt het daarom mogelijk om (incidentele) festivalsubsidies met een looptijd van twee jaar aan te vragen.
 
In totaal werden er elf aanvragen ingediend. Acht hiervan zijn gehonoreerd. Het beschikbare budget voor de literair-educatieve organisaties en de festivals bedraagt 1.164.000 euro per jaar, voor een periode van vier jaar.
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids