Normal_computer__studeren__werken__student__digitaal

De gratis online cursus 'Puberbrein: brein, leefstijl en leren' is gedurende zomermaanden beschikbaar als zelfstudieversie. Voorgaande maanden volgden meer dan 1.500 deelnemers de MOOC (Massive Open Online Courses) door mee te doen aan live sessies, opdrachten en forumsessies. Deze sessies en opdrachten staan nu online. Een ieder die dat wil kan de MOOC nu in eigen tempo gratis volgen, zonder begeleiding van een docent. Dat meldt de Open Universiteit.

Deelnemers leren tijdens de MOOC Puberbrein wat het effect is van omgevingsfactoren als voeding, slaap en beweging op de hersenen van adolescenten. De MOOC bevat acht lessen, waarbij de studietijd ongeveer 3 tot 5 uur per week is. Deelnemers die geïnteresseerd zijn in onderzoek kunnen verdiepingsopdrachten doen. De cursus wordt online aangeboden in het Nederlands en Engels op het EMMA Platform.

De zelfstudieversie biedt geen contactmomenten met docenten of studenten onderling. Het is mogelijk om via social media in contact te komen met medestudenten of studenten die de MOOC al hebben afgerond door gebruik te maken van de hashtag #BLLMOOC.  

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids