Logo_download

Staatssecretaris van Justitie en Veiligheid Klaas Dijkhoff, tevens alumnus, geeft op 16 juni een interactief gastcollege aan studenten op Tilburg University. Dijkhoff schetst de belangrijkste ontwikkelingen en gebeurtenissen in het afgelopen half jaar dat Nederland het voorzitterschap van de EU bekleedde en op het gebied van migratie. Het evenement is georganiseerd in samenwerking met fractie Vrijspraak en Magister JFT | AD REM.

Dijkhoff (1981) studeerde rechten aan Tilburg University en kreeg voor zijn onderzoeksmaster Europees en Internationaal Recht een cum laude. Hij promoveerde in 2010 in Oorlogsrecht bij de hoogleraren Internationaal Recht Willem van Genugten en Randall Lesaffer. Dijkhoff doceerde ook recht, retorica en politieke theorie. In 2010 werd hij lid van de Tweede kamer voor de VVD. Staatssecretaris is hij sinds 2015.
Dijkhoff is lid van de Raad van Advies van Magister JFT (faculteitsvereniging rechten Tilburg) sinds 2005.
 
Het gastcollege vindt plaats op donderdag 16 juni van 10.00 tot 11.00 uur aan de Tilburg University. Het evenement is georganiseerd in samenwerking met studentenorganisaties Vrijspraak en Magister JFT | AD REM.