Erasmus Universiteit Rotterdam, foto; Erick Fecken

Voor het eerst in hun dertigjarige bestaan worden de Onderwijs Research Dagen (ORD2016) georganiseerd in Rotterdam. Van 25-27 mei komen 500 onderwijsonderzoekers uit Nederland en Vlaanderen naar de Erasmus Universiteit Rotterdam. Het thema van de ORD2016 is typisch Rotterdams: de voor de grote stad kenmerkende diversiteit en de relatief grote hoeveelheid kwetsbare kinderen. Daarnaast is er voor het eerst een parallelprogramma speciaal bedoeld voor Rotterdamse docenten. Dit meldt de Erasmus Universiteit.

Het onderwijs komt met veel maatschappelijke en onderwijskundige problemen in aanraking. Kennis geeft daarvoor de nodige koers aan maar ook goede samenwerking tussen veel verschillende partijen, zowel binnen het onderwijs, als ook met partijen rondom het onderwijs, is daarbij belangrijk. Ook kenmerkt het onderwijs in de grote stad zich door diversiteit en de relatief grote hoeveelheid kwetsbare kinderen.  Beide thema’s staan in deze ORD2016 centraal.

Tijdens het congres zullen naast de presentaties van de onderzoekers diverse vooraanstaande sprekers uit binnen- en buitenland optreden, waaronder prof. dr.  James A. Banks, grondlegger multicultureel onderwijs en oprichter en directeur van het Center for Multicultural Education van de University of Washington, prof. dr. Geert ten Dam en prof. dr. Folkert Kuiken van de Universiteit van Amsterdam en dr. Jelte Wicherts van Tilburg University.

Tijdens de ORD2016 is er dit jaar ook voor het eerst een parallelprogramma georganiseerd voor Rotterdamse docenten. In dit Over de Brug-programma wordt de stad, en de kwaliteit van het onderwijs in de stad, door kennis te delen en uitwisselen versterkt. Dit programma is door de Kenniswerkplaats Rotterdams Talentgeorganiseerd.

Meer informatie op www.ord2016.nl.

© Nationale Onderwijsgids