Logo_verkeer_verkeersbord_oversteken

Veilig Verkeer Nederland (VVN) pleit voor het aanbieden van verkeerslessen aan deelnemers van de inburgeringscursus. Op deze manier worden de verkeersregels voor iedereen toegankelijk. Dit meldt de Telegraaf.

De verkeerslessen worden momenteel ook in asielzoekerscentra aangeboden, maar VVN ziet graag dat dit ook gaat gebeuren bij de inburgeringscursus. VVN wil de verkeerslessen echter niet verplicht stellen. Volgens woordvoerder José de Jong is de veiligheid in het verkeer een gedeelde verantwoordelijkheid, waarbij het belangrijk is dat iedereen dezelfde regels hanteert. Directeur Felix Cohen is van mening dat Nederland mede vanwege de verkeerslessen en het verkeersexamen op school in de top 3 van veiligste verkeerslanden van Europa staat. 
 
Veilig Verkeer Nederland biedt ook een opfriscursus aan waarvan door veel mensen gebruik wordt gemaakt. “Dat bijspijkeren af en toe nodig is, mag duidelijk zijn. Alleen de afgelopen 15 jaar is 40 procent van de verkeersregels gewijzigd”, aldus De Jong.
 
Veilig Verkeer Nederland organiseert het verkeersexamen sinds 1932. Door de jaren heen zijn er steeds meer scholen aan mee gaan doen. Aan het schriftelijk examen doet zo’n 90 procent van het totale aantal Nederlandse basisschoolleerlingen mee, aan het praktisch verkeersexamen ruim driekwart. 
 
© Nationale Onderwijsgids