Normal_vrouw_werk_student_personeel343

Wethouder Kajsa Ollongren van Economische Zaken in Amsterdam wil de omscholing en bijscholing van werknemers in de stad stimuleren. Het gaat haar vooral om mensen die werken in sectoren waar de laatste tijd veel ontslagen vallen door faillissementen, zoals de detailhandel. Zij opent daarom na de zomer het zogenoemde Omscholingshuis, waar werknemers terecht kunnen voor advies en trainingen. Dit meldt Parool.

Het Omscholingshuis moet een laagdrempelige plek worden waar werknemers zomaar binnen kunnen vallen. Niet alleen voor een workshop, training of een assessment maar ook voor onderling netwerken. Met de voorziening hoopt Ollongren werknemers te doen beseffen dat het van belang is om kennis en vaardigheden op peil te houden en door om- en bijscholing goede kansen te blijven houden op de arbeidsmarkt. De wethouder wil het liefst zien dat werknemers actie ondernemen nog voordat zij hun baan dreigen kwijt te raken.

Voor de opzet van het Omscholingshuis heeft de wethouder samenwerking gezocht met vakbonden CNV en FNV, uitzendbureaus Randstad en Manpower, de Universiteit van Amsterdam, het ROC van Amsterdam en hogeschool InHolland. Het Omscholingshuis wordt na de zomer geopend. Een geschikte locatie, die berekend moet zijn op zo'n duizend bezoekers per jaar, moet nog gevonden worden.

© Nationale Onderwijsgids