Normal_klas_lokaal_leeg_school_stoelen_tafels

In april worden diverse regiobijeenkomsten georganiseerd om gemeenten en onderwijsinstellingen bekend te maken met en te ondersteunen bij het gebruik van het afwegingskader 'OnderwijsLokaal'. Het afwegingskader is ontwikkeld om schoolbesturen en gemeenten te ondersteunen in een goede samenwerking op het gebied van onderwijshuisvesting. Dit meldt onderwijslokaal.nl. 

Op maandag 11 april is er een bijeenkomst in Deventer, op woensdag 13 april in Venlo, en op donderdag 14 april wordt in Hoofddorp een bijeenkomst georganiseerd. De week erop zijn er regiobijeenkomsten in Breda en Assen op respectievelijk maandag 25 april en dinsdag 26 april. 
 
Deelname aan de regiobijeenkomsten is kosteloos. Meer informatie is te vinden op onderwijslokaal.nl. Het aantal deelnemers per regiobijeenkomst is beperkt.
 
Voor een goede samenwerking op het gebied van onderwijshuisvesting kunnen schoolbesturen en gemeenten vanaf nu gebruikmaken van het afwegingskader 'OnderwijsLokaal'. Dit afwegingskader is bedoeld om schoolbesturen en gemeenten handvatten te geven bij het verdelen van verantwoordelijkheid op het gebied van onderwijshuisvesting. Scholen en gemeenten vullen een lijst in met vragen die betrekking hebben op de beste samenwerkingsvorm tussen schoolbesturen en gemeenten en tussen schoolbesturen onderling en de mate van voorbereiding hierin. De antwoorden worden verwerkt in een individuele rapportage die gebruikt kan worden in gesprekken over de samenwerking in onderwijshuisvesting.
 
© Nationale Onderwijsgids