Normal_groente_gezond__compfight_

Op woensdag 18 mei organiseert Gezonde School de netwerkbijeenkomst Positieve gezondheid en Gezonde School. Op deze bijeenkomst wordt gesproken over Onderwijs 2032, zijn er twee discussie rondes en een centrale discussie met panelleden. Dat meldt Gezondeschool.nl.

Positieve gezondheid is een nieuw begrip dat ons denken over gezondheid verandert. Dit nieuwe denken over gezondheid focust niet op afwezigheid van ziekte, maar op persoonlijke veerkracht die tegenslag helpt overwinnen. Positieve gezondheid gaat dus over leven, zoals kunnen meedoen, zingeving, geluk ervaren en eigenwaarde. Die benadering beïnvloedt hoe in het onderwijs aandacht is voor de gezondheid van leerlingen. Waar liggen er kansen? En zou het verbinding kunnen brengen tussen het denken over onderwijs en de zorg voor gezondheid via scholen? En wat betekent dit voor hoe je werk maakt van de Gezonde School? Deze vragen komen aan bod tijdens de netwerkbijeenkomst.

Tijdens de bijeenkomst spreekt Machteld Huber over Positieve gezondheid, hebben Vivian Bos en Jan Faber het over Gezonde School en zijn er verschillende discussierondes. De bijeenkomst is op 18 mei 2016 van 15:00 tot 20:00 uur, inclusief soep en broodjes. De locatie is in het midden van het land, de exacte locatie wordt nog bekend gemaakt. Via gezondeschool.nl kunnen geïnteresseerden meer informatie vinden en zich aanmelden. 

© Nationale Onderwijsgids