Logo_logo_voo

De Vereniging Openbaar Onderwijs (VOO) organiseert op woensdag 13 april het congres 'De toekomst van ons onderwijs begint nu!'. Tijdens het congres blikt de organisatie terug op het 150 jarig bestaan van de onderwijsvereniging. Deskundigen uit de politiek, wetenschap en de onderwijspraktijk gaan daarnaast met elkaar in gesprek over actuele thema's in het onderwijs van de toekomst. Dit meldt de VOO.

Het congres begint met de film 'Valt hier nog wat te leren?' van documentairemaakster Susannah Burnette. De documentaire volgt een klas vierdejaars havo-leerlingen die Big Picture onderwijs krijgen, een vorm van onderwijs waarbij de leerlingen zelf voor een deel sturing geven aan hun onderwijs. Daarna volgt een plenaire discussie met een expertpanel en Burnette. Het panel van deskundigen bestaat uit Volkskrant-columniste Aleid Truijens, Tweede Kamerlid Loes Ypma (PvdA), leerlingen en docent Inge Spaander van het Lentiz Kastanjecollege en een vertegenwoordiger van Platfrom 2032.

Na de zaaldiscussie kunnen deelnemers aan het congres kiezen uit verschillende workshops met thema's als medezeggenschap, mensenrechteneducatie, filosoferen en medezeggenschap bij passend onderwijs. Het congres is gratis voor leden van de VOO, niet-leden betalen 26,50 euro. De bijeenkomst vindt plaats op 13 april in congrescentrum Places to work in Almere. Voorafgaand aan het congres vindt de Algemene Ledenvergadering voor VOO-leden plaats, van 10.00 tot 10.45. Aanmelden voor het congres en/of de ALV kan via www.voo.nl.

© Nationale Onderwijsgids