Logo_logo-autismeweek

Van 2 tot en met 9 april wordt voor de zevende keer de NVA Autismeweek georganiseerd. In deze week vraagt de Nederlandse Vereniging voor Autisme (NVA) aandacht voor de ongeveer 190.000 mensen met autisme in ons land. In de Autismeweek 2016 wordt speciale aandacht gevraagd voor het belang van sporten en bewegen voor mensen met autisme. Dat meldt de Nederlandse Vereniging voor Autisme (NVA).

2 april is door de Verenigde Naties uitgeroepen tot Wereld Autisme Dag (World Autism Awareness Day) en geldt als de dag waarop autisme wereldwijd in de schijnwerpers staat. Uit wetenschappelijk onderzoek en NVA weet uit eigen praktijkervaring dat sporten helpt om de sociaal-emotionele ontwikkeling te stimuleren en psychische klachten en stress kan verminderen. Sporten kan mensen uit een sociaal isolement halen. Daarom is het thema van de Autismeweek 2016 sporten en bewegen. Daarmee wil de NVA heel Nederland uitnodigen om in beweging te komen voor autisme door 'samen te duiken in de wereld van autisme'.

De Autismevriendelijkheidsprijs wordt jaarlijks in de Autismeweek uitgereikt aan personen die zich op bijzondere wijze inzetten voor de participatie van mensen met autisme. Dit jaar wil de NVA Marc Evers de prijs laten uitreiken aan de meest autismevriendelijke sportcoach van Nederland. Nominaties voor deze prijs kunnen tot uiterlijk 20 maart worden ingestuurd naar info@autismeweek.nl inclusief uitleg. Op zaterdag 9 april wordt de prijs uitgereikt tijdens de 12e Swim Cup Eindhoven 2016.

© Nationale Onderwijsgids