Logo_image002

In gemeenten uit de ‘Brainport’ regio Eindhoven gaat deze week de talentenjacht ‘Jouw Slimste Idee’ van start. Het thema van deze nieuwe editie is ‘Beroemde uitvindingen van kinderen’. Veel producten die we gebruiken zijn namelijk uitgevonden door kinderen, bijvoorbeeld de televisie en het blindenschrift. Alle kinderen die een slimme uitvinding hebben kunnen deze inzenden bij Jouw Slimste Idee. 

Kinderen tot en met twaalf jaar kunnen hun ideeën presenteren op een speciale website: www.jouwslimsteidee.nl. Daarna mogen ze stemmen werven voor hun inzending. De beste inzendingen met de meeste stemmen maken kans op een plek in de finale in De Ontdekfabriek in Eindhoven. Daar zullen de finalisten op 27 mei, tijdens de Dutch Technology Week, hun ideeën presenteren. Gelukkig hoeven deze jonge uitvinders dat niet alleen te doen: ze worden namelijk gecoacht door hun eigen burgemeester.

Voor scholen en verenigingen is een speciale workshop ontwikkeld en een ‘ideeënmachine’ en inspirerend filmpje om kinderen op originele ideeën te brengen. Via die site kunnen kinderen tot 1 mei 2016 ook vanuit thuis direct hun uitvindingen inzenden.

Het project wordt georganiseerd door De Ontdekfabriek in samenwerking met vijftien gemeenten en bedrijven. Het doel is om zoveel mogelijk kinderen te inspireren voor een toekomst in techniek en innovatie.

© Nationale Onderwijsgids