Normal_rolstoel__3_

Vertegenwoordigers van onderwijsorganisaties die lid zijn van de PO-Raad kunnen vanaf maart 2016 deelnemen aan het lerende netwerk rond het realiseren van banen voor mensen met een arbeidsbeperking, zo meldt de PO-Raad. 

Vanuit de Participatiewet moet een schoolbestuur in 2016 0,9 procent van zijn werkplekken invullen met medewerkers met een arbeidsbeperking. Met behulp van het lerende netwerk van bestuurders, HR-medewerkers en directeuren wordt geprobeerd om binnen een periode van ongeveer vier tot zes maanden banen te creëren. Dit gebeurt in vier bijeenkomsten van een dagdeel. Aanmelden kan het beste per duo, zodat het geleerde goed kan worden overgebracht aan de betreffende organisatie.
 
In de bijeenkomsten wordt voornamelijk gebruik gemaakt van de praktijkervaring van de deelnemers. Na een zelfevaluatie over de startpositie en de behoefte aan ondersteuning worden de mogelijkheden voor het creëren van banen in ieders organisatie behandeld. Gekeken wordt naar onder andere het realiseren van draagvlak, en het bestaan van knelpunten bij het creëren van extra banen in de eigen organisatie. Tussen de bijeenkomsten door kunnen deelnemers al aan de slag met het geleerde binnen hun eigen organisatie. 
 
Aanmelden hiervoor kan via een formulier op de website van de PO-Raad.
 
© Nationale Onderwijsgids